hubungi Butterfingers? /contact Butterfingers?

  • contact@butterfingers.com.my, penerbitanbutterworld@yahoo.com

Khamis, Oktober 04, 2007

kera di hutan disusukan, anak d rumah mati kelaparan,anak kluar rumah mati kena bunuh,anak nak p mana kot?


skrang kecoh pasal band/artis indon yg berpusu2 menyerang tanahair.isu ini pada saya dah lapuk/3 tahun lepas punye crite ayo.
dulu saya pernah ke balai polis nak mintak permit utk buat mogok demi membantah salah sebuah band indon utk buat show kat stadium negara, tapi tak jadi pasal polis tu kata kalau saya buat gak, kalau kena tangkap, nama kena blacklist, jadi masa tu plak saya nak ke US,jadi terpaksa la membatalkan niat tersebut kalau tak kena cap terrorist ngn Interpol.

tapi perjuangan bab tu tidak berakhir di situ saje.

peringatan:motifnya bukan aku tak suka band indon atau apa2 yg ada elemen indon, atau nak suruh org2 smua benci Indon,tapi utk Orang kita sendri.bangsa Malaysia sendri.bermula dari Pihak Penganjur ke pihak Media, syarikat rakaman, hingga ke pembeli/pendengar itu sendri.. smua memainkan pranan dlm hal ini.smua terlibat.

2 tahun kemudian, baru la saya dgr artis2/komposer2 tempatan bising pasal Konfrantasi Industry Muzik Indon ni. kecoh sana sini..
BAGUS.. aku suka.. nampaknya kebanyakkan org pun dah sedar,terutama mereka yg tersepit dan terhimpit akibat Konfrantasi indon ini.
mereka hentam penaja2, hentam media baik radio,Tv,surat2khabar,wartawan etc.

ok itu satu langkah yg ok,
tapi komplen/kempen aje tak cukup....
setelah berada di 'luar melihat di dalam', saya fikir jalan TERBAIK ialah

 'kalahkan diorang kat padang mereka sendri'.
itu aje jalan yg terbaik rasanya.
memang skrang dah bnyk band2 msia yg keluar.. bagus,tapi kena bnyk lagi.. cuba cuba sampai kita dapat membolosi pasaran mereka/antarabangsa.. sampai kita menang mcm misbun sidek menang piala Thomas...
an ingat!plan sebegini utk jangka masa panjang.. jadi kalau saya tak sempat rasa/tengok.. janji kita mula skrang.suatu hari mesti kena punye.mari kita tengok siapa yg kena!!

ubahubahubahubahubahubah*
skrang adalah masa utk bertindak!

KEMBALI.

--
rikhail drinwaz


4 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

tp klu artis mesia sdr, dlm show kt mana2 pun asek nyanyi lagu indon, mcm mana nak perjuangkan buatan mesia ni. kt tanahair sdr belum merdeka, mcm mana nk pg tpt org?

Tanpa Nama berkata...

erm org sane tetap dtg saban hari. org kita kat malaysia sndiri xde yg menyerlah.mcm mane? ade mmg ade. tp exposure tu xde. mcm mane?

ray rox berkata...

2 pandangan d atas lgsung x mbina.. itulah org kita.. x pndai b'usaha.. hheeh.. ok.. list band indie m'sia yg best..-HUJAN-MUCK-OH CHENTAKU-POP SHUVIT-ESTRANGED-LOVE ME BUTCH-7 COLLAR TSHIRT-PRANA-R.O.B-OAG-FLOP POPPY-PREETY UGLY-BUTTERFINGERS himself-

ala... byk la.. klu ada support dr penaja kita sndiri.. mesti bole maju!!! maju maju maju maju maju dan terus maju!! dh pergi angkasa lepas.. ini kan pula nk pergi seberang tu je... cmon m'sian!!!!!

Tanpa Nama berkata...

betul tu. dorg yg di sebut tu mmg terbaik.tp dorg tu xde pon diangkat tggi menjulang. hujan ye. mereka bagai di langit skrg diangkat meninggi. tp yg lain2 tu? dorg masuk label je dah org kite sndiri yg ckp dorg sell out. mcm mane? slh sape?