hubungi Butterfingers? /contact Butterfingers?

  • contact@butterfingers.com.my, penerbitanbutterworld@yahoo.com

Rabu, Mei 28, 2008

Butterfingers & Rentak Juara

Butterfingers akan muncul di (RTM1) pada 1 Jun 08 (ahad) pkl 9pm sebagai artis jemputan Rentak Juara bagi peringkat separuh akhir -2.
Kepada yg berminat untuk datang menonton,,tiket adalah PERCUMA,, anda boleh mendapatkannya terus di guard house pintu masuk utama Angkasapuri pada 8pagi hingga 9 mlm isnin sampai jumaat.
Sekali lagi kami memerlukan sokongan anda...tabik spring!!!!

/support butter movement/
~dax~

18 ulasan:

Nandre The Legend berkata...

fulamak,

butterfingers nak main kat RTM la beb, gila lah, dulu toksah harap la nak main kat RTM masa tok mat dulu...

nampaknya sekarang pemikiran dah terbukak, band2 yang best nie dah buleh main kat RTM (Radio tolong menteri)...

caya la.. aku mesti tengok punya la...minggu lepas kumpulan 6th sense...

Izzuddin berkata...

wah wah wah thn ni mmg thn butterfingers KEMBALI menggegarkan arus musik tanah air!!! tak mustahil kalo 1 hari nanti buterfingers akan muncul di Juara Lagu?! cayalah butterfingers n tabek spring buat kadax!!!

izzuddinrk.blogspot.com

Nandre The Legend berkata...

tu la dia, bayangkan la kalau butterfingers masok juara lagu, tak kan gempak namanya tu...

sedangkan hujan yang baru lagi tu pon dah banyak appear dalam mainstream punya rancangan.

cayalah kadax and the gang. ini membuktikan bahwa malaysia nie banyak band2 yang bagus, tapi tak dapat nak diketengahkan.. asyik2 band2 rock leleh... macham mana band2 malaysia nak pi jauh dan juga jangan salahkan peminat tak pileh band tempatan, sebaliknya memileh band2 dari luaq... eg. indon, british... just a few la..

bagi peluang depa nie main kat TV ka, radio ka? barulah nampak imej muzik malaysia best...

Tanpa Nama berkata...

nandre the legend, tul cakap hang, muzik dibuat tuk bagi org dengar, bukan tuk disimpan dengar sendiri. bagi pendapat aku sekaranglah masanya tuk semua band2 malaysia kluar, bg aku 'underground' dah x relevan sekarang. sorry no offend ;p


-nacho-

Nandre The Legend berkata...

makaseh nacho libre...

great support for our local best band.. but rock leleh ok.. hahaha

Tanpa Nama berkata...

bak lirik Wings, rnr lu punya suka:

pakai seluar koyak, main cinta, menangis dengar lagu cinta. hahak!


-nacho-

ramlie berkata...

sebuah persembahan yg hancur..maaf..

Tanpa Nama berkata...

kena hancur cik Ramlie? boleh terangkan dengan lebih lanjut?

Nandre The Legend berkata...

tu la dia....
ada sikit kesilapan teknik gitar Loque malam semalam tu...

Tapi Emmett memnag menggunakan seluruh pentas masa show tu. Tanpa berkasut.. style baru nie...

tak bnyk lagu la.. dua lagu ja...
joget dan 1000 tahun ja...

Nandre The Legend berkata...

Emmett siap turun naik tangga kat tempat penonton tu dan pusing sampai tempat drummer Loco kat belakang...

gitar dia takda cable, tu sebab senang nak bergerak turun naik semua tu.

last sekali, Loque buat goreng gitar maut dia panjang sikit la dari biasa.

Kadax main macham biasa ja...Loco pon ok ja...

Tanpa Nama berkata...

nandre, tak tau plak ko ada dtg kt rentak juara hari tuh, aku pun ada dtg, duk belakang juri. Bagi aku persembahan butter memang rok abis. cuma time lagu 1000 tahun je slek skit je, tapi masih rok! sempat bergambar ngn butter ;D. haha, rasanya diorg kene 'sound' ngn rtm sbb persmbahan yg sikit agresif.

nacho

namasayaRoslim berkata...

Lat ta lilat ta li tamplong!

Peweeeeeeetchekru!!!!!

Jom kita berjoget...

Suma lagu & gig Butter tak pernah kecewakan aku...

Hail to The Butters!!!
Our Underground Legend...

sulfat berkata...

nandre, emmett tanapa kasut tu bukan baru, sejak aim 2002 lagi.anyway, butter rocks!cuma aku rasa kebanyakan penonton yg hadir dlm rj2 tu kebingungan dgn persembahan agresif butter....maklum, dtg dgn banner dan kredit utk undi tu bkn peminat rock sejati...mungkin encik ramli pun dlm golongan tu....hancur???...gaya butter dan sound butter mmg bgtu, bukan dibuat2...haraf maafkan...tx for ur honest comment...tp aku x setuju.

Nandre The Legend berkata...

ya betul, sulfat...
aku pon dah lama tak tengok Butter performs, ingat2 lupa ..

tapi betui la cakap hang, penonton2 tu bukannya kaki rock yang layang Butterfingers pon, muka macham ada sikit blur dan terkejut tengok si Emmett perform...

tapi itulah Butter, budak MCKK (90-94)... sebaya dengan aku la tu..

layan beb...

Nandre The Legend berkata...

Kalau nak ikut, Butter tu lagi grunge la sebelum nie.. nie pon dah slow sikit, sejak album selamat tinggal dunia... sebelum tu, best lagi, trancendence memang layan.....

walaupon dah slow sikit, tapi itulah perubahan Butter, yang menjurus ke alam Melayu... idup Melayu..

Tanpa Nama berkata...

hancur?? 1st time show kat rtm. dah tu segan ngan crowd yg campor2 ntah mane dtg ntah. xpe lepas ni juara lagu main best2. ajak pak kasim skali.

Usratika berkata...

biasala..persembahan kena menggunakan 'jiwa'..kalau rock ...kena l tunjukkan jiwa rock..baru ada kebersatuan irama dan lagu...yng datang aritu kat RTM memangla bukan jenis2 camtu..huahuahua

nke berkata...

ye la aku pun stuju yg butter mmg rock abis mlm tue..cume ader skit kesilapan teknikal pada gitar loque. persembahan ttp meletop w/pun sebilangan penonton nmpak blur maybe butters agak agresif bg mereka kot. tp itulah butterfingers...yeah